A receptek mennyisége általában egy adagra van megadva (kivéve a húsételeket és a süteményeket).


2011. március 29., kedd

Tojásropogós

0 Comments

Keményre főzünk egy tojást, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk, apró kockára vágjuk. 1 dkg lisztből, 1 dkg vajból fehér rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük 2 ek. tejjel. Folytonos keverés közben sűrűre főzzük (takaréklángon). Belekeverjük a tojáskockákat, egy nyers tojás sárgáját, sót, majd kihűtjük. Formálható massza legyen, ha puha, zsemlemorzsát tegyünk bele. Lisztes kézzel 5 cm hosszú, 2 cm vastag hengert formálunk, és olajban kisütjük. Főzelékkel tálaljuk.

Variáció:
Sajtos: A nyers masszába 1 evőkanálnyi reszelt sajtot keverünk.
Sonkás: Aprított sonkát keverünk a tésztába.
Csirkemájas: Főtt, aprított csirkemájat keverünk a masszába.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése