A receptek mennyisége általában egy adagra van megadva (kivéve a húsételeket és a süteményeket).


2010. november 29., hétfő

Céklafőzelék burgonyával

0 Comments

A céklát és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, leöblítjük. A céklát lereszeljük, a krumplit kockákra vágjuk. A céklát forró vízben kezdjük főzni, mikor puha, hozzátesszük a burgonyát és finomra vágott petrezselymet. A főzőlé csak annyi legyen, hogy ezzel tudjuk hígítani a kész ételt, ha szükséges.
A megfőtt céklát és burgonyát villával összetörjük. (20 dkg főzelékhez 2/3 rész céklát és 1/3 rész krumplit számolunk.)

Készíthetjük rántással is.
Ekkor 1-2 kávéskanál lisztet száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítunk, hozzákeverünk 1-2 kávéskanál olajat, félrehúzzuk, majd belekeverünk 2 evőkanál forralt, hideg tejet, a főtt céklához keverjük, és szükség esetén főzővizet adunk még hozzá. Majd rakunk még bele finomra vágott petrezselymet és takaréklángon, folyton keverve 10 percig forraljuk. Tálalás előtt kevés citromlével ízesíthetjük, és villával összetörjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése