A receptek mennyisége általában egy adagra van megadva (kivéve a húsételeket és a süteményeket).


2011. május 19., csütörtök

Zöldbableves

0 Comments

3 dkg tisztított, kis karikára vágott, leöblített zöldbabot puhára főzünk 1dl forró vízben. 1 kávéskanál olajban megfonnyasztunk néhány szál apróra vágott zöldpetrezselymet, majd megpirítunk benne (zsemleszínűre) 1 kávéskanál lisztet. Csipetnyi édes-nemes paprikával ízesíthetjük. A rántást lehúzzuk a tűzről, felengedjük 2-3 evőkanál forralt, hideg tejjel, majd hozzáadjuk a zöldbabhoz. 5-10 percig takaréklángon forraljuk.
Ha nagyobb a gyerkőc (iskolás), 10 dkg zöldbabot számíthatunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése