A receptek mennyisége általában egy adagra van megadva (kivéve a húsételeket és a süteményeket).


2011. május 19., csütörtök

Tojáslepény

0 Comments

Egy tojást meleg vízzel megmosunk. Feltörjük, kevés sóval habosra keverjük. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megforrósítunk. Beleöntjük a tojást, megsütjük, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Négyrét hajtva vagy palacsinta módjára, feltekerve főzelékkel, körettel, salátával tálalhatjuk.
Nagyobbaknak 2 tojásból készíthetjük.

Variációk:
Csirkemájjal: Főtt, apróra vágott csirkemájat keverünk sütés előtt a tojáshoz.
Sajtos: 2 kávéskanál reszelt sajtot keverünk sütés előtt a tojáshoz.
Sonkás: A megsült tojáslepényt 1 kávéskanál apróra vágott sonkával és 1 kávéskanál tejföllel töltjük meg.
Zöldborsós: 10 dkg tisztított, zöldpetrezselymes olajon megpárolt zöldborsót keverünk a nyers tojáshoz sütés előtt.
Zöldséges: 10 dkg főtt, apró kockára vágott vegyes zöldséget keverünk a tojáshoz sütés előtt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése